Dokonywanie właściwych wyborów żywieniowych

Warzywa, owoce i zboża są zwykle ubogie

tłuszczu i nie mają cholesterolu. Większość z nich to bogate źródła

błonnika, węglowodanów złożonych oraz witamin.

Poniżej znajduje się kilka wskazówek dotyczących dokonywania zdrowych wyborów żywieniowych:

– Kokos jest wielki w tłuszcze nasycone, a oliwki

są bogate w jednonienasycone tłuszcze i kalorie. ty

Powinien używać tych przedmiotów oszczędnie, aby ich uniknąć

za dużo kalorii z tłuszczu.

– Gdy gotowane są ziarna warzyw, tłuszcze nasycone

lub cholesterol jest często dodawany. Na przykład jajko

żółtka można dodawać do chleba bądź nawet makaronu.

– Warzywa przetworzone, konserwowane lub konserwowane mogą

zawierają również dodatek sodu. Lepiej wybrać warzywa świeże albo mrożone.

– Orzechy i nasiona mają zwykle wysoką zawartość kalorii i

tłuszcz, chociaż większość tłuszczu jest wielonienasycona

lub jednonienasycone. Istnieje kilka odmian,

na przykład orzechy makadamie, które także są bogate

tłuszcz nasycony.

Pokarmy bogate w rozpuszczalny błonnik są świetne

też wybór. Przykłady obejmują otręby owsiane,

płatki owsiane, fasola, groszek, otręby ryżowe, jęczmień i

nawet miazga jabłkowa.

Zawsze, gdy szukasz zdrowych wyborów żywieniowych,

zawsze myśl o przeczytaniu etykiety żywieniowej

lub informacje o jedzeniu. Możesz wtedy

określić, co zawiera żywność oraz gdy jest młoda

to faktycznie jest dla twojego ciała.

Mądrze dokonuj właściwych wyborów żywieniowych.

olej-konopny.com.pl

http://olej-konopny.com.pl/jak-stosowac-olej-konopny-na-skore/

Author: admin

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.